maanantai 5. maaliskuuta 2012

Viikonlopun sukelluksista...

Keväinen sää suosi Suomenmaata koko viikonlopun ja pääsin nauttimaan kahdesta dyykistä. Suunnitelma oli vierailla Kaatialassa sekä lauantaina että sunnuntaina, mutta väenpaljoduen vuoksi päädyttiin toiselle kohteelle sunnuntaiksi.

Lauantai siis meni Kaatialassa sukeltaessa. Startattiin sukelluskaverin kanssa klo. 8 ja noin paria tuntia myöhemmin olimme Kaatialan parkkipaikalla. Keli näytti mitä parhaimmalta, aurinko paistoi ja oli lämmin. Paikalla oli tässävaiheessa vain yksi auto meidän lisäksi. Sonnustauduimme varusteisiin ja menimme veteen ensimmäisena parina. Itse dyykki oli vahvasti luolapainotteinen ja kerkesimmekin kiertää suurimman osan luolastosta 50 minuutin pohja-ajallamme. Aloitimme nousun ja reilun puolen tunnin kuluttua pintauduimme sukellukselta. Huomasin heti, että paikalle oli tullut uutta väkeä, mutta todellisuus väen määrästä selvisi vasta kun kävelimme autolle. Uusia autoja oli saapunut paikalle varmaan noin 8 kappaletta ja parkkipaikka oli ihan tukossa. Vantaalaisella Hydromanialla oli kevätleiri Kaatialassa, ja sen takia sukeltajia riittikin. Kotimatkalle päästiin kuitenkin hyvissä ajoin ja kotona oltiinkin jo noin klo. 17.

Sunnuntaina päätimmekin sitten suunnata lähemmäksi ja valitsimme kohteeksi Nautorin montun, joka ei ole sukelluspaikkana mikään hirveän kiinnostava, mutta ainakin siellä on vettä. Tiesimme, että osa meidän seuralaisista oli edellisenä päivänä käynyt tekemässä montulle avannon, mutta teimme kuitenkin uuden vähän matalampaan veteen, jolloin avannosta nouseminen helpottuu huomattavasti. Dyykki itsessään meni ihan hyvin. Seurailimme pohjaan vetämääni opasnarua ja sen päästä jatkoimme pidemmälle reelillä. Loppusukelluksesta treenasimme vähän sukeltajan perustaitoja. Sukelluksen jälkeen olikin sitten aika paistaa makkaraa, ja kyllä se hyvältä maistuikin upeassa kevätsäässä.

Kaikenkaikkiaan ihan nasta viikonloppu!


                                                       Keväisessä säässä Nautorin montulla


4 kommenttia:

  1. Se ekana paikalla ollut sukellustivoliauto oli meidän porukan. Noudatettiin periaatetta "aikainen sukeltaja luolan silttaa" ja lähdettiin jo seitsemältä Hämeenlinnasta. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikea meininki! :) Me oltiinkin sit heti tokana paikalla mun vihreällä haieissillä ja taidettiin keretä ennen teitä veteen ku oli setit kasattu valmiiksi autonperälle. Poislähtö ei sujunukkaan sitten ihan niin joutuisasti.

      Poista
  2. Reilut parikymmentä minsaa tasanteella jään alla, täytyy olla muutakin tekemistä kuin matopeli tietsikassa... :P

    Te käytte ajelemassa yhden dyykin periaatteella tuommoisen reissun? Kyllä me on yleensä otettu kompura (tai mies jolla on autossa aina kompura ja happipullo! ;) ) Kaatialaan mukaan että saadaan kaks reissua tehtyä, tahtoo muuten mennä pelkäksi autossa istumiseksi. Toki meiltä on matkaa n. 250 km suuntaansa, reissu alkaa ekoilla yleensä kuudelta.

    VastaaPoista
  3. Talvisaikaan ollaan tavattu tehdä vain yksi sukellus. Kaikki kamat pitäis saada muuten heti dyykin jälkeen lämpimään, ettei jäädy. Ja on se pinta-ajoilla oleminenkin talvella vähän miestä syövää puuhaa :)
    Kesällä tulee sitten tehtyä yleensä pari dyykkiä per reissu, tai sitten yksi pidempi. Ollaan tehty myös aika paljo viikonloppureissuja tonne, jollon tulee sit sukellettua enemmän. Meiltä matkaa tulee suuntaansa joku 170 km.

    VastaaPoista