torstai 22. maaliskuuta 2012

Ensifiiliksiä PT-EP03 kotelosta

Viime maanantaina koitti kauan odotettu päivä. Puhelimeen räpsähti tekstiviesti, joka kehoitti  noutamaan minulle osoitetun paketin. Paketista löytyikin uusi vedenalaiskotelo kameralleni. Kotelo on mallia Olympus PT-EP03 ja se on suunniteltu omistamalleni E-PL2 kameralle. Jouduin harmillisesti lähtemään maanantai-illaksi töihin, enkä kerennyt paljoa hypistellä uutta koteloa.

Tiistaina pääsin testailemaan, miltä kotelo tuntuu veden alla. Alkuun mietitytti, miten näppäinten painaminen toimii kiinteillä rukkasilla. Hyvin onnistui, sillä näppäimet on aseteltu järkevästi eri korkeuksille. Kotelon muotoilu tuntuu muutenkin miellyttävältä ja sitä on helppo hallinnoida veden alla. Kuvia tulikin räpsittyä aikalailla ja positiivsena yllätyksenä oli videokuvan hyvä laatu. 720p videokuva näyttää hyvältä täyteen ruutuun sovitettunakin ja kameran tarkennuskin pysyi hyvin mukana kuvattaessa. Ainut kuvausta rajoittava tekijä tiistaina oli valon puute. Meidän veden alle pääsy venähti iltaan ja luonnonvaloa ei ollut juuri ollenkan jään alla. Jouduin tyytymään sukellusvalolla valaisuun ja osassa kuvista se toimikin ihan kohtuu hyvin. Hankintalistalle päätyi kuitenkin samantien Sea&Sea:n YS-01 TTL-salama(t), kunhan budjetti antaa myöten.

Sunnuntaina olisi tarkoitus pyörähtää Kaatialassa, ja yritänkin saada sieltä jonkinlaista kuvamateriaalia muistikortille. Jos kuvat onnistuu, niin laittelen niitä tänne yhdessä VA-kuvaus seminaarikuulumisten kanssa.


Tässä pari kuvaa tiistain sukellukselta:











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti