maanantai 28. lokakuuta 2013

Kauhvalla luolailemassa

Eilen käytiin Rolf.K:n kanssa Kauhavan luolassa sukeltamassa. Päätarkoitus sukellukselle oli jatkaa luolan narutus operaatiota ja nyt kiinteät linet löytyvätkin luolan molemmista pääkäytävistä. Sivukäytäviin emme ainakaan näillä näkymin aio vetää linejä, sillä ne voi helposti käydä tutkimassa esimerkksi spoolia käyttäen.

Kauhavan luola on kohteena varsin mukava kohde tunnin sukellukselle. Syvyyttä luolasta löytyy einimmillään vain noin 7 metriä, joten minkäänlaista dekotarvetta ei sukelluksella tule. Näkyvyys luolassa on parhaimmillaan noin 3 metrin luokkaa ja vesi melko tummaa. Näkyvyys riittää kuitenkin hyvin sukeltamiseen ja tumma vesi tuo sukellukselle omanlaisensa fiiliksen. Luolan "lattiassa" on mielenkiintoisia jälkiä ajoilta, jolloin luola ei vielä ollut täyttynyt vedestä. Myös rakennusmateriaalia löytyy sieltä täältä. Luolan pohjalla on paljon kuolleita sammakoita, jotka luultavasti ovat eksyneet luolaan.

Eilisen sukelluksen aloitimme vetämällä linen toiseen pääkäytävään. Sen jälkeen jatkoimme juuri vedetystä linestä kelaa käyttäen mutkan kautta toiseen pääkäytävään. Kun kela oli kiinni toisessa päälinessa, otimme suunnaksi kuilun. Kuilu on pintaan asti nouseva pystykuilu, jossa on ihan mukavaa käydä pintautumassa hetkeksi sukelluksen välissä. Kuilulta lähdimme takaisin päin ja paluumatkalla kiertelimme loput pistot. Sukellus aikaa tuli 64 minuuttia, maksimisyyvyys oli 6,7 metriä ja mieli oli iloinen onnistuneen sukelluksen jälkeen :)

(Olen kirjoittanut jutun myös aiemmin Kauhavan luolasta. Se löytyy tästä blogista alempaa nimellä: "Luolasukellusta Kauhavalla")



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti