maanantai 24. joulukuuta 2012

Hyvää ja rauhallista Joulua!

Taas alkaa vuosi lähestymään loppuaan ja uusi sukellusvuosi alkuaan. Tämä vuosi on ollut omalla kohdallani hyvin tapahtumarikas ja todennäköisest ensi vuodestakin tulee sellainen. Tänä vuonna on tullut käytyä kursseja jonkin verran ja vierailtua useassa hienossa sukelluskohteessa. Vuoden loppuun mahtuu kuitenkin vielä yksi sukelluskurssi. Välipäivinä nimittäin lähden rebe-kurssille.

Olen jo pidemmän aikaa haaveillut rebreatheriin siirtymisestä, ja nyt tarjoutui mahdollisuus siirtyä kuplattomaan maailmaan kohtuullisilla kustannuksilla. Hankin itselleni Inspiration Classic rebreatherin, jonka nouto kävi sopivasti Ojamolta kotiin tullessani viime lauantaina. Hieman olen jo kerennyt rebeen tutustumaan manuaaleja lueskellen ja pinalla laitteeseen tutustuen. Veden alle laite pääsee vasta sitten kurssilla, mutta ensi fiilis on se, että kyllä tuolla rebeuran hyvin voi aloittaa. Kurssista ja rebestä kirjoitan juttua sitten myöhemmin.

Ensi vuoden alkukin alkaa varsin mukavissa merkeissä. Lähdemme käymään Tuna Hästbergissä, Ruotsissa. Tunaan olen jo pidemmän aikaa halunnut päästä, ja nyt siihen tarjoutui mahdollisuus. Siitäkin on luvassa juttua sitten reissun jälkeen.

Tämän enempää en nyt rustaile Jouluaattona. Kiitos kaikille lukijoille tästä vuodesta! Oikein rauhallista ja mukavaa Joulua ja ennenkaikkea sukellusrikasta uutta vuotta! :)


keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Sukeltajan Joululahjatoiveet

Uusimmassa Sukeltaja lehdessä oli pieni juttu erään sukeltajan Joululahjatoiveista ja siitä inspiroituneena päätin kirjoittaa pukille oman Joululahjatoive listani.

1. Kuten Sukeltajalehden toivelistassa, minäkin toivon että hylkyrosvous loppuisi kokonaan vesillämme. Viime aikoina on kuulunut ikäviä uutisia hylkyihin kajoamisesta, ja aihe onkin herättänyt vilkasta keskustelua sukeltajien keskuudessa. On hyvä, että asiasta keskustellaan ja toivon hartaasti, että hylkyrosvous saataisiin loppumaan!

2. Toinen toiveeni liittyy ensi vuoden sukellus reissuihin. Toivoisin monia hyviä reissuja ensi vuodelle. Näillä näkymin ensi vuodelle on tulossakin jo hyviä reissuja, jotka suuntautuvat ainakin Ruotsiin, Norjaan ja myös kotoisiin vesiin. Vuosi on silti pitkä aika ja haluaisin reissata niin paljon kuin mahdollista.

3. Jokin kurssi olisi mukavaa käydä ensi vuonna. Olen miettinyt jonkin verran rebeen siirtymistä, mutta tällä hetkellä sitä rajoittaa yksinkertaisesti rahanpuute. Opiskelijan varoista on vaikeaa saada rebeen tarvittavaa rahasummaa kasaan. Työskentelen opiskelujeni ohessa ja ensi vuoden työnäkymät ovat tätä vuotta paremmat. Valmistuminenkin häämöttää vuoden päässä, joten ehkä ahkeralla säästökuurilla voisi reberahat saada kasaan.
OC puoleltakin toki löytyy kiinnostavia kursseja käytäväksi, mutta täytyy hieman miettiä seuraavaa siirtoa.

4. Hyviä merikelejä ensi kesäksi. Tämän vuoden kesä oli merikelien puolesta todella heikko. Tuuli puhalsi kovaa melkein kokoajan, mikä piti veneen laiturissa tehokkaasti. Toivon, että ensi kesästä tulee aurinkoinen ja vähätuulinen.

5. Harrastamme äärimmäistä välineurheilua, joten täytyyhän edes yhden toiveen liittyä sukellusvälineisiin ;-) Välinetoivelistastakin saisi vaikka kuinka pitkän, mutta aion rajoittaa sen vain yhteen ainoaan toivomukseen: "skootteriin". Olen jo pidemmän aikaa kuolannut interwebistä eri mopomerkkien sivuja ja miettinyt minkälainen skootterit sopisi minulle parhaiten, tai tarkemmin ottaen; kuinka paljon fyrkkaa siihen olisi valmis laittamaan suhteessa siihen millaisia sukelluksia tekee. Hankitana mopo ei todellakaan ole sieltä halvimmasta päästä ja mielestäni ei kannata ostaa sitä kovimman 'rangen' omavaa mallia, jos sukellukset pystyy tekemään mopommallakin mopomallilla. Ainhan kalustoa voi sitten päivittää parempaan omien taitojen karttuessa. Tietyillä sukelluksilla etenkin ulkomailla skootteri helpottaisi työtaakkaa melkoisesti ja mahdollistaisi myös suurempien sukellusten tekemisen. Kotimaassa skootterille ei vielä tässä vaiheessa hirveästi olisi käyttöä (lukuunottamatta joitain hylkysukelluksia), mutta Ojamon L2 luokituksen auetessa skootteri tulisi tarpeeseen. Joten Joulupukki, jos luet tätä, VA-mopo olis tosi kiva! :)

Tässä oli mun 5 toivomusta. Mitä sinä toivot?